Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jongeren met licht verstandelijke beperking gezocht voor onderzoek naar sociale processen

9 april 2019 Door de redactie Geen reacties

Het onderzoek ‘Jongeren en vrienden’ op de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam gaat over sociale processen bij jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Voor het onderzoek worden nog jongeren van 15 tot 18 jaar en hun begeleiders gezocht die wat taken en vragenlijsten willen maken, in ruil voor een vergoeding en een gratis lezing over het onderwerp.

In het onderzoek ‘Jongeren en vrienden’ staat de vraag centraal waarom jongeren met een licht verstandelijke beperking soms moeite hebben met de omgang met leeftijdsgenoten. Dit om in de toekomst gerichte interventies te kunnen ontwikkelen. Jongeren en hun begeleiders kunnen zich nog opgeven voor het onderzoek.

Wat houdt het onderzoek in?
Jongeren (15-18 jaar) maken een aantal taken en vragenlijsten. De mentor of begeleider kunnen online een aantal korte vragenlijsten invullen over de jongere (maximaal 10 minuten). De afname vindt in overleg plaats op een tijd en locatie die past.

Wat krijg je ervoor?
Jongeren krijgen een kleine financiële vergoeding voor deelname. In ruil voor deelname aan het onderzoek krijgen scholen of instellingen een gratis lezing over jongeren en de omgang met leeftijdsgenoten aangeboden.

Meer informatie over het onderzoek en aanmelden hiervoor kan bij promovenda Eline Wagemaker, 06-27568055, e.wagemaker@uva.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!