Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jongeren met een beperking en ouderen beginnen samen een moestuin

21 april 2015 Door de redactie Geen reacties

Jongeren van de cursus Leren en ontwikkelen van Amerpoort en senioren van het dagcentrum de Plataan zijn samen een moestuin begonnen. In de tuin van de Plataan in Amersfoort zetten zij samen drie moestuinbakken in elkaar, vulden deze met aarde en plantten de groente. Guido van Beek, de vrijwillige buurttuinman van het Soesterkwartier, begeleidt de jongeren en senioren.

"Maandag werden de spullen afgeleverd en zijn we met de moestuin begonnen", vertelt docent Marleen Wever van Amerpoort. "Samen met de senioren van De Plataan gaan we het komend jaar de moestuin verzorgen. De jongeren van LeOn verzorgen op maandag en dinsdag de moestuinbakken en de rest van de week is het aan de senioren van De Plataan om alles tot bloei te laten brengen."

Samen oogsten
"Dit is weer een prachtig voorbeeld van samenwerken in de wijk", aldus Deborah Nokkert (begeleider bij De Plataan). "Twee bezoekers van De Plataan hebben jarenlange ervaring met tuinieren, dus dat is mooi meegenomen. Dit najaar hopen we onze eerste oogst te eten tijdens een gezamenlijke barbecue. En wie weet eten we dan ook samen de worteltjestaart bij de koffie. Door deze samenwerking leren we van alles over tuinieren en betekenen we iets voor elkaar en voor de wijk."

Openbaar groen
Buurttuinman Guido van Beek beaamt dit. "Samen met mensen in de wijk wil ik het Soesterkwartier mooier maken. Niet alleen de tuinen, maar ook openbaar groen. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe dat kan."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!