Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jongen mishandeld en besmeurd met schoonmaakmiddel

14 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

Een groepje jongeren heeft eind januari een verstandelijk beperkte jongen die in een begeleid wonen project van Talant zit, mishandeld en met schoonmaakmiddel overgoten. De groep vrienden vernielde de inboedel en nam spullen van de bewoner mee.

Enkele leden van het groepje stonden vrijdag voor de rechtbank in Leeuwarden. Twee zestienjarigen, een meisje uit Gorredijk en jongen uit Terwispel, werden 's ochtends berecht. Omdat ze minderjarig zijn, werden hun zaken achter gesloten deuren behandeld. De officier van justitie eiste voor het meisje een werkstraf van 40 uur.

Zij had een relatief klein aandeel in de gebeurtenissen. De officier eiste voor de jongen uit Terwispel een werkstraf van 160 uur en twee maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Hij en zijn 22-jarige broer zouden het slachtoffer ernstig hebben mishandeld. Een vierde verdachte, een 29-jarige vrouw uit Alkmaar, kwam niet opdagen.

De Terwispeler en een 20-jarige inwoner van Broek op Langedijk die nog terecht moet staan, kregen ruzie met het slachtoffer. De Terwispeler deelde een kopstoot uit en gaf de jongen een knietje in het gezicht. Ook de anderen sloegen er op los. Twee van hen goten Cillit Bang, een agressief schoonmaakmiddel, in het gezicht van de jongen. Computerapparatuur en andere spullen werden meegenomen en vernield.

Bron: Waldnet

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!