Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Joey en Jamie krijgen zwemles, net als alle kinderen

13 november 2014 Door de redactie Geen reacties

"Ik ben blij dat mijn zoons Joey en Jamie nu ook zwemles krijgen. Net als andere kinderen van hun leeftijd. Want zelf kon ik dat nooit betalen," vertelt Tamara Mourik. Tamara heeft een licht verstandelijke beperking en krijgt van zorgorganisatie Sdw (west Brabant) ondersteuning bij de opvoeding.

Joey en Jamie vinden het zelf ook geweldig dat zij hun zwemdiploma's gaan behalen, samen met nog 14 andere kinderen bij Sdw. "Ieder kind moet toch kunnen zwemmen", vindt Tamara.

Teleurstelling
Sdw begeleidt, ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke beperking. Begeleider Huib Roos heeft het initiatief genomen voor het zwemproject voor 16 kinderen. "Elk jaar organiseer ik in de schoolvakanties dagactiviteiten voor kinderen van verstandelijk beperkte ouders en kinderen in jeugdzorg. Om de kinderen een leuke dag te bezorgen en tegelijk de ouders te ontlasten. Telkens als er een bezoek aan het zwembad of een dagje strand op het programma stond, moest ik een behoorlijk aantal kinderen teleurstellen. Zij mochten niet mee, omdat ze geen zwemdiploma hebben. Omdat de ouders het geld voor zwemles niet kunnen missen, wilde ik er wat aan doen", vertelt Huib.

"Sdw heeft het project omarmd en is een fondsenwervingsactie gestart. Dankzij verschillende fondsen is het zwemproject mogelijk gemaakt. De ouders betalen een klein deel zelf."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!