Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Jeu-de-boulesbaan verbindt cliënten met buurtbewoners

14 mei 2019 Door de redactie Geen reacties

Een jeu-de-boulesbaan die bewoners van Estinea in Hengelo meer in contact brengt met buurtbewoners, dat leek cliënt Rob Versteeg geweldig. Samen met andere bewoners diende hij het voorstel in als kerstwens bij de zorgorganisatie. Stichting Vrienden van Estinea legde het idee voor aan de Rotaryclub en samen werkten ze aan de totstandkoming. Vrijdag 19 april werd de baan aan het Bartelinkslaantje feestelijk geopend.

Bewoner Rob had de eer de baan te openen door een lintje door te knippen. “We hebben nu een mooie baan waar we samen lekker buiten kunnen zijn! Dat ik heb meegeholpen de baan te realiseren vind ik ook erg mooi!” vertelt hij op de website van Estinea.

De bewoners van het Bartelinkslaantje hebben de locatie zelf uitgekozen, vlak bij hun woonlocatie. De jeu-de-boulesbaan ligt midden in de natuur; daarom is voor een afwerking met veel hout gekozen. De baan is aangelegd door ‘Het Mooie Buitenleven’, een bedrijf waar een bewoner van Estinea werkt.

De baan wordt gebruikt door bewoners, hun familie en vrijwilligers uit de buurt. Ze hopen dat buurtbewoners uiteindelijk vanzelf komen kijken en mee gaan doen. Het is een laagdrempelige manier om het contact met de buurt te versterken.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!