Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Je netwerk uitbreiden via een netwerkcarrousel

24 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Belangenverenigingen LFB, LSR en KansPlus hebben samen de Netwerkcarrousel bedacht voor mensen met een beperking. Deze doelgroep heeft vaak een te klein netwerk. Toch zijn er uitzonderingen; mensen die er positief uitspringen met een goed netwerk om zich heen. De verenigingen willen beide groepen in de Netwerkcarrousel samenbrengen om ervaringen te delen.

Mensen met een beperking die hun netwerk graag willen uitbreiden, maar niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken, kunnen zich aanmelden voor een Meet & Greet met iemand die een positief verhaal heeft over het uitbreiden van je netwerk.

Niet alleen die cliënt komt zijn of haar verhaal doen, maar ook een familielid, begeleider of vriend van deze persoon. Zij vertellen waarom ze het netwerk wilden vergroten, hoe ze dat hebben aangepakt en wat goed of niet goed ging. Zo krijgen de luisteraars tips en suggesties die hen op weg kunnen helpen. Maar het is geen eenrichtingsverkeer, want de luisteraars mogen ook vragen stellen.


Workshops
Naast de kennismaking met een netwerk en het verhaal eromheen, zijn er wisselende workshops die geïnteresseerden kunnen volgen:

  • Welke rollen heb jij? Een workshop over hoe je je sociale rollen (bijvoorbeeld als kind, scholier, vriend, of buurman) kunt gebruiken om je netwerk te vergroten.
  • De kracht van tekenen. Je leert van een ervaren tekenaar enkele symbolen waarmee je een gesprek kunt verduidelijken en vastleggen.
  • Quickstart voor netwerken. Aandachtspunten waarmee je kan bouwen aan een netwerk dat bij jou past.


Aanmelden
Er zijn verschillende data waarop een Netwerkcarrousel gehouden wordt. Je kunt de uitnodiging online downloaden. Ze vinden plaats in Utrecht en je kunt je van tevoren aanmelden bij het LSR via een mailtje naar kwaliteitsagenda@hetlsr.nl. Deelname is gratis en de bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met een beperking, familie, medewerkers en andere betrokkenen die geïnteresseerd zijn.

De bijeenkomsten zijn steeds van 16.00 tot 20.00 uur (inclusief een kleine maaltijd) en worden gehouden op:
woensdag 7 november
donderdag 15 november
woensdag 28 november
donderdag 24 januari 2019
donderdag 31 januari 2019
donderdag 7 februari 2019.

Op vrijdag 30 november en op vrijdag 1 februari 2019 zijn er bijeenkomsten van 13.00 tot 17.00 uur.  |

De Netwerkcarrousel is ontwikkeld in het kader van de Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg ‘Ik doe mee! Samen Sterk voor Kwaliteit.’ Meer informatie op
www.ikdoemee.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!