Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ja zeggen tegen inclusie

2 november 2015 Door de redactie Geen reacties

Een Vlaams oudersteunpunt voor inclusie van mensen met een beperking heeft een korte video gemaakt over de rechten van kinderen met een handicap. Het filmpje #sayyes roept mensen op zich bewust te worden van het effect van buitensluiten en discriminatie van mensen met een beperking.

“We willen mensen inzicht geven in inclusie en hen er de ‘rijkdom’ van laten zien. We willen hen laten reflecteren over hun eigen houding en over gangbare praktijken in de maatschappij tegenover kinderen met een beperking en hoe dit de rechten van kinderen met een beperking beïnvloedt,” aldus de makers.

In #sayyes zie je Tima, een meisje van 9. Ze wordt vaak uitgesloten, en dat maakt haar triest. Tima wil met alles meedoen en dat lukt haar ook, ondanks haar beperking. Tima komt niet alleen op voor zichzelf maar ook voor alle andere kinderen met een beperking. Ze doet een oproep aan iedereen die kijkt: “Zeg ja tegen kinderen met een beperking, laat ook hen gewoon meedoen”.

De video werd in opdracht van Ouders voor Inclusie gerealiseerd door Luk Dewulf en Inge Wagemakers. Coach scenario is Lander Zwaenepoel, de muziek is van Louis Van Haver. De video werd gemaakt met steun van Cera.

Bekijk de video.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!