Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inzendtermijn voor Jan van der Kruis Innovatieprijs en Anton Došen Scriptieprijs geopend

4 juni 2018 Door de redactie Geen reacties

Het tweejaarlijks symposium van de Academische Werkplaats ‘Leven met een verstandelijke beperking’ van Tranzo (Tilburg University) vindt 11 april 2019 weer plaats. Dan worden ook twee belangrijke prijzen uitgereikt: de Jan van der Kruis Innovatieprijs en de Anton Došen Scriptieprijs. Voor beide is aanmelden vanaf nu mogelijk. | Foto Angela Jutte

Wat houden beide prijzen in?

Jan van der Kruis Innovatieprijs
De Jan van der Kruis Innovatieprijs wordt voor de vierde keer uitgereikt en is ingesteld om mensen te motiveren een brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk en het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Zo worden nieuwe kennis en inzichten gebruikt om de positie van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren, evenals de kwaliteit van hun leven.

Projecten of initiatieven op dit gebied die zijn afgerond tussen november 2016 en november 2018 kunnen worden ingezonden om in aanmerking te komen voor de Jan van der Kruis Innovatieprijs. Deze bestaat uit een bedrag van 5000 euro.

Initiatieven kunnen tot 1 november 2018
digitaal aangemeld worden. Op de website van de Jan van der Kruis Innovatieprijs staat achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar het initiatief aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de innovatieprijs.

Anton Došen Scriptieprijs
De Anton Došen Scriptieprijs, een initiatief van Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland (dat tegenwoordig STEVIG heet) wordt inmiddels voor de vijfde keer uitgereikt en net als bij de andere prijs krijgt de winnaar een geldbedrag van 5000 euro.

De scriptieprijs bevordert onderzoek naar de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of gedragsproblemen (begeleiding, behandeling en diagnostiek) en wordt uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie.

Iedereen die een scriptie op dit gebied heeft geschreven in het kader van een universitaire master aan een universiteit in Nederland of België in het academisch jaar 2016/2017 en 2017/2018 komt in aanmerking voor de scriptieprijs.

Aanmelden
kan vanaf heden tot 1 november 2018. Meer achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar de aanmelding aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs is te vinden op de website van de Anton Došen Scriptieprijs.

Vorig jaar werden de prijzen gewonnen door de
EmotieApp Get Grip en een scriptie over seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!