Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Internationale prijs voor onderzoekers uit Gent

20 juni 2013 Door de redactie Geen reacties

Twee professoren van de vakgroep Orthopedagogiek van de universiteit Gent hebben prijzen gewonnen voor hun onderzoek naar de ondersteuning van mensen met een beperking. Professor Jos van Loon (foto) won vorige week de Aaidd 2013 International Award in Pittsburg, Amerika. Professor Geert van Hove uit Gent ontving de speciale Dybwad Humanitarian Award.

De Amerikaanse Aaidd reikt elk jaar tien prijzen uit aan specialisten op het gebied van verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornissen, als erkenning van hun uitzonderlijke prestaties.

De Aaidd reikte de prijs uit aan Van Loon vanwege zijn bijdrage aan het internationaal onderzoek, onderwijs en de ondersteuning van mensen met een beperking. Van Loon is manager inhoudelijke ondersteuning bij Arduin. Hij heeft recent onderzoek gedaan naar het toegankelijk maken van de Personal Outcomes Scale, een schaal voor de beoordeling van de individuele kwaliteit van bestaan.

Professor Geert van Hove uit Gent mocht de speciale Dybwad Humanitarian Award in ontvangst nemen voor het bevorderen van het menselijk welzijn en sociale hervormingen. Dybwad (1909-2001) was een Amerikaanse professor en pleitbezorger voor de rechten van mensen met een beperking. Hij is vooral bekend door zijn herdefiniëring van een handicap als een kwestie van burgerrechten, in plaats van een medische kwestie.

Op de foto (vlnr): Marc J. Tassé (Phd), president Aaidd, Professor Jos van Loon van Arduin en Margaret A. Nygren (EdD), Ceo Aaidd.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!