Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Internationaal onderzoek naar corona-effecten voor verstandelijk gehandicaptenzorg

1 september 2020 Door de redactie Geen reacties

Er vindt internationaal onderzoek plaats naar hoe COVID-19 mensen met een verstandelijke beperking en hun zorgverleners (betaald en onbetaald) raakt. Je kunt hieraan meewerken door een digitale vragenlijst in te vullen.

De enquête gaat over de impact en ervaringen van COVID-19 op mensen met een verstandelijke beperking (van elke leeftijd, inclusief kinderen en volwassenen) en hun volwassen verzorgers, inclusief familieleden en professionele zorgverleners.

Het onderzoek wordt geleid door het UCD Centre for Disability Studies in Ierland en heeft een team van 26 onderzoekers die in 19 landen werken. Contactpersoon voor vragen over de studie in Nederland is dr. Femmianne Bredewold – onderzoeker aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, te bereiken via f.bredewold@uvh.nl.

De enquête die de onderzoekers hebben uitgezet is (anoniem) in te vullen via de website van het UCD Centre for Disability Studies of ga rechtstreeks naar de Nederlandstalige vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten.

Een samenvatting van de resultaten van deze studie komen te zijner tijd op de IASSIDD-website.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!