Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Instellingen werken aan slimmere gehandicaptenzorg

5 juni 2013 Door de redactie Geen reacties

Zorginstellingen Pameijer, Odion en Gemiva-svg groep gaan samenwerken aan het slim toepassen van technologie en het anders of slimmer organiseren van de gehandicaptenzorg. De partners willen hoogwaardige technologie benutten voor het realiseren van verandering en de autonomie en zelfredzaamheid van cliënten vergroten.

De partijen staan open om de samenwerking de komende jaren uit te breiden met collega instellingen. Microsoft en stichting Izz ondersteunen de partners met technologie en kennis.

Aankleden
Pameijer, Odion en Gemiva-svg starten een praktijkomgeving, een zogenaamd living lab, waar op kleine schaal vernieuwende technologie wordt ingezet voor de cliënt, zijn of haar sociale omgeving en de zorgprofessional. "De technologie ondersteunt bijvoorbeeld bij het aankleden en de persoonlijke verzorging, de dagplanning en het reizen. Dit alles in een veilige omgeving waarbij de cliënt zelfstandiger kan leven en minder afhankelijk is van zorg en de zorgprofessional bovendien meer kwaliteit kan bieden", aldus een persbericht van de partners.

De organisaties delen kennis, ervaringen en resultaten, met als doel dat alle partijen een beter beeld krijgen van de waarde van moderne technologie voor het leven van mensen met een beperking en hun sociale omgeving.

Lees meer op de website van Odion.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!