Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inspirerend vakboek over ouderen met verstandelijke beperking

8 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

Zes jaar lang heeft dementiedeskundige Cora van der Kooij zich verdiept in de wereld van ouderen met een verstandelijke beperking. Ze interviewde ouderen zelf, familieleden en begeleiders over de belevingswereld van deze groep mensen die eigenlijk niet zo heel veel verschilt van zeer oude mensen zonder verstandelijke beperking. Zij werkte vervolgens al haar kennis over ouder worden en validation om voor begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Het resultaat is een indrukwekkend, zeer goed gedocumenteerd werkboek geworden, met levendige inkijkjes in het leven van ouderen met een beperking, veel achtergrondinformatie, en volop les-, reflectie- en oefenstof. Wie begeleider is of wordt in een woning of activiteitencentrum voor ouderen, of wie zijn cliënten ouder ziet worden, kan met dit boek zijn vakmanschap goed aanvullen.
Op de foto een van de prachtig geportretteerde ouderen in het boek: Belia.

Wil je wel in mijn wereld komen? Belevingsgerichte professionaliteit voor ouderen met een verstandelijke beperking. Door Cora van der Kooij. Uitgegeven door www.zorgtalentproducties.nl. Prijs € 35

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!