Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inspectie positief over Novo

17 december 2013 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de gezondheidszorg heeft een positief beeld gekregen van de zorg die gehandicaptenzorgorganisatie Novo in Groningen levert. Er zijn dingen die beter kunnen, maar over het algemeen is er geen reden tot zorg over de kwaliteit en veiligheid van zorg. Tot die conclusie komt de Inspectie na een breed onderzoek, dat volgde op een eerder onderzoek naar de dood van een cliënte.

Begin 2012 overleed een cliënt in Behandelcentrum Onnen, onderdeel van Novo. De inspectie heeft de calamiteit onderzocht, en deed vervolgens onderzoek naar de hele locatie Onnen. De bevindingen waren voor de inspectie reden om het toezicht op Novo te verhevigen en ook andere locaties te onderzoeken.

Puntjes op de i
De inspectie zegt in algemene zin een positief beeld te hebben gekregen over zorg en veiligheid die Novo op de verschillende locaties biedt. Er zijn verbeteringen nodig, maar de meeste zijn eenvoudig en snel voor elkaar te krijgen. Het is een kwestie van de puntjes op de i zetten. De inspectie blijft dit volgen.

Het rapport over het overlijden van de cliënte is in verband met privacy en medisch beroepsgeheim niet openbaar, de overige onderzoeksrapporten zijn te lezen op de website van de Igz.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!