Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inspectie in gesprek met cliëntenraden over inspraak

17 maart 2016 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg brengt steeds vaker onaangekondigde toezichtbezoeken brengt aan zorgorganisaties, waardoor het vaak niet meer mogelijk is om ook met de cliëntenraad te praten. Daarom organiseert belangenorganisatie Loc bijeenkomsten waar leden van cliëntenraden met de inspectie kunnen praten over hoe dit anders kan.

Op 12 april en 14 april organiseert Loc twee bijeenkomsten, waar cliëntenraden in gesprek kunnen gaan met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In de bijeenkomsten wil de Inspectie samen met cliëntenraden kijken naar andere mogelijkheden om beter te luisteren naar de mensen die zorg ontvangen. Hoe beleven ervaren zij de zorg?

De bijeenkomsten moeten cliëntenraden meer inzicht geven in het werk van de Inspectie. Andersom leert de Inspectie wat er speelt bij cliëntenraden. Bovendien hebben raden en de Inspectie contact gelegd, zodat zij elkaar kunnen vinden.

De bijeenkomst op 12 april in Utrecht is al volgeboekt, op 14 april is er van 13:30 tot 16:00 uur in Zwolle nog een bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle soorten cliëntenraden, die actief zijn in alle sectoren van de zorg. Aanmelden kan via de website van het Loc, meer informatie via loc@loc.nl of 030-2843200.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!