Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inspectie eist betere zorg van stichting Omei

28 mei 2013 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt stichting Op me Eigen (Omei) in Lelystad voor drie maanden onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie is de zorg van de stichting, die persoonlijke verzorging, begeleiding en verblijf aan zeventig cliënten met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis levert, niet op orde.

De inspectie kreeg begin dit jaar al signalen over de kwaliteit van zorg en veiligheid van de cliënten, en bracht daarop in maart 2013 een onaangekondigd bezoek. Tijdens dit bezoek constateerde de inspectie onder andere dat zorgplannen niet werden uitgevoerd. Ook paste de beschikbaarheid en deskundigheid van het personeel niet bij de zorg die de cliënten nodig hebben. Bovendien waren de bezochte woningen slecht onderhouden en vervuild.

Omei heeft volgens de inspectie inmiddels een aantal zaken verbeterd. Zo is er een bestuurder in dienst genomen en zijn er twee orthopedagogen en een gz-psycholoog benoemd. Ook worden de medewerkers nu niet meer aangestuurd vanuit een kantoor, maar direct in de woningen. Maar omdat de effecten nog onvoldoende zijn, heeft de inspectie voor drie maanden verscherpt toezicht ingesteld.

Lees het rapport van de inspectie over stichting Op me eige.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!