Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inspecteur niet te handhaven

12 augustus 2004 Door de redactie Geen reacties
Naar aanleiding van interne onrust is er onderzoek gedaan naar de werkomstandigheiden bij de Inspectie voor de gezondheidszorg. Conclusie is dat Hoofdinspecteur Lucieer voor de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg niet goed functioneert en dient te vertrekken.

Lucieer weigerde zelfs met de onderzoekscommissie (onder voorzitterschap van Hans Pont, oud-voorzitter van AbvaKabo) te praten.

De Inspectie gaat slecht om met haar medewerkers, zo blijkt uit het onderzoeksrapport. De Hoofdinspecteurs gaan teveel hun eigen gang. Over Lucieer kreeg de commissie veel meldingen ‘zeer ernstig van aard en zeer consistent.’ Het gaat om bedreiging en intimidatie.

De vraag is nu op welke wijze Lucieer het veld ruimt. Inspecteur-generaal Kingma houdt zich daarover nog op de vlakte, maar verklaarde tegenover NRC Handelsblad: “Ik volg de aanbevelingen van de commissie. Ik spreek met personen en trek de zwaarste consequenties uit de adviezen van de commissie. Maar ik maak er geen openbare terechtstelling van."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!