Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inschrijving prijsvraag voor zorgverbeteringen geopend

2 april 2015 Door de redactie Geen reacties

Cliënten, medewerkers en organisaties in de gehandicaptenzorg kunnen vanaf nu hun succesvolle kwaliteitsverbeteringen aanmelden voor de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015. De inschrijving staat open voor diverse soorten gerealiseerde vernieuwingen: zowel technologisch als maatschappelijk, in de vorm van een product zoals een boek of een app, maar het kan ook een werkwijze of methode zijn.Op de foto: Het beeldhorloge, prijswinnaar in 2012

Belangrijke criteria om voor de prijs in aanmerking te komen, zijn dat de kwaliteitsverbetering aantoonbaar ten goede komt aan de cliënt en dat het tot stand is gekomen in samenspraak met cliënten en zorgprofessionals. Daarnaast moeten andere organisaties de verbetering ook kunnen realiseren. Een jury onder voorzitterschap van Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur verpleging en chronische zorg van IGZ, beoordeelt de aanmeldingen.

Aanmelden
De winnaar van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2015 wordt tijdens een uitreikingsbijeenkomst in november bekendgemaakt. De prijs bestaat uit een kunstobject en een eervolle vermelding. Kwaliteitsverbeteringen kunnen tot 1 juni worden aangemeld via www.vgn.nl/verbeterprijs.

Jenneke van Veen
De Jenneke van Veen-Verbeterprijs is een initiatief van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Iederin, Actiz en Loc Zeggenschap in zorg. Zij hebben de prijs opgedragen aan Jenneke van Veen tijdens haar afscheid als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!