Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inschrijving open voor scriptie- en innovatieprijs gehandicaptenzorg

21 juni 2016 Door de redactie Geen reacties

Als je een innovatief product hebt ontwikkeld of een baanbrekende scriptie hebt geschreven die het leven van mensen met een verstandelijke beperking een beetje mooier maakt, dan kun je deze insturen voor twee prijzen. De Anton Došen Scriptieprijs en de Jan van der Kruis Innovatieprijs worden in het voorjaar van 2017 tijdens een symposium van Tranzo (Tilburg University) uitgereikt.

De Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking van Tranzo organiseert tweejaarlijks een symposium om ervaringen uit de wetenschap en praktijk in de verstandelijk gehandicaptenzorg samen te brengen. In 2017 vindt het symposium plaats op 20 april. De jury maakt dan ook bekend wat de winnaars zijn van de Anton Došen Scriptieprijs en de Jan van der Kruis Innovatieprijs, waarvoor je tot 1 november je bijdrage kunt inzenden.

De
Jan van der Kruis Innovatieprijs is door Dichterbij ingesteld, in samenwerking met de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. De Jan van der Kruis prijs is ingesteld om mensen te motiveren de brug te slaan tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Projecten of initiatieven in Nederland die zijn afgerond tussen januari 2015 en november 2016 kunnen worden ingezonden.

Ook de
Anton Došen Scriptieprijs is ontstaan uit een samenwerking van Dichterbij en Tranzo. De Anton Došen Scriptieprijs wil onderzoek stimuleren naar de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of gedragsproblemen (begeleiding, behandeling en diagnostiek). De meest vernieuwende masterscriptie op dit gebied, in de Nederlandse taal en geschreven in 2014-2016, komt in aanmerking voor de prijs.

Beide prijzen bestaan uit een bedrag van 5000 euro en zullen tijdens het symposium op 20 april 2017 worden uitgereikt. Aanmelden kan tot 1 november 2016 via de
website van de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking. De werkplaats is een samenwerking van instellingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (Lunet zorg, Koraal Groep, S&L zorg, Zuidwester, Dichterbij, ASVZ, Amarant, Tragel Zorg, Prisma en Amerpoort), de LFB en Tilburg University. Voor vragen over beide prijzen kan je contact opnemen via janvanderkruisprijs@tilburguniversity.edu of antondosenscriptieprijs@tilburguniversity.edu.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!