Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inschrijving Han Nakkenprijzen geopend

22 februari 2016 Door de redactie Geen reacties

De inschrijving voor de Han Nakkenprijzen, de prijzen voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van mensen met zeer ernstig verstandelijke en meervoudige beperkingen, is geopend. Het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen reikt de prijzen op vrijdag 9 december voor de vierde keer uit.

Het onderzoekscentrum reikt iedere twee jaar, in samenwerking met de Stichting OOO de Han Nakken Prijzen uit. Op vrijdag 9 december 2016 vindt dit jaar de prijsuitreiking en de daaraan gekoppelde Han Nakken lezing plaats in het Van Swinderen Huys van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kandidaten kunnen zich tot 15 juli 2016 aanmelden voor de wetenschappelijke prijs en voor de praktijkprijs. De inzending moet respectievelijk gepubliceerd of gemaakt zijn tussen 1 juli 2014 en 1 juni 2016 en de auteur moet in Nederland of Vlaanderen werkzaam zijn.

De jury beoordeelt de inzendingen van de praktijkprijs op originaliteit, wetenschappelijke onderbouwing, overdraagbaarheid, toepasbaarheid en de mate waarin het een oplossing biedt voor de doelgroep.

De Han Nakken lezing en de Han Nakken prijzen zijn een eerbetoon aan het werk van de in juli 2010 overleden prof. dr. Han Nakken. Hij wordt gezien als pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Zie voor aanmelden ook www.rug.nl/hnprijs

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!