Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Informatiegids voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking

29 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Wanneer je een kind met een verstandelijke beperking hebt, zit je als ouders vaak vol vragen op veel terreinen. Platform VB Haaglanden heeft een handige gids samengesteld, vol informatie over wet- en regelgeving: Ziet u mij nog?

Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor een uitkering? En welke uitkering is dat? Hoe regel ik vervoer naar school? Wat moet ik regelen als mijn kind 18 wordt? Hoe zit het eigenlijk met pgb? Het zijn zo maar wat vragen waar ouders van een kind met een verstandelijke beperking mee rondlopen. Zoeken op internet levert vooral heel veel versnipperde informatie op.

Daarom ontwikkelde belangenorganisatie Platform VB een brochure met de naam Ziet u mij nog? Deze behandelt vooral veel op het gebied van wet- en regelgeving en geeft antwoord op vragen met betrekking tot zorg, ondersteuning of hulp en wonen, werken, dagbesteding en onderwijs.

De gids is niet alleen handig voor ouders, maar ook voor professionals die met deze ouders te maken krijgen, zoals medewerkers bij de gemeente, het UWV, sociale wijkteams, woningcorporaties, zorgverzekeraars en dergelijke. Het belangrijkste advies dat de makers de ouders geven bij het regelen van wat dan ook: begin op tijd.  |

De gids Ziet u mij nog? is digitaal beschikbaar. Een papieren versie is tegen verzendkosten op te vragen bij Platform VB Haaglanden: 06 22 93 87 18 of via Stichting Voorall Den Haag: (070) 3655288.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!