Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inclusieve film ‘Alles in Wonderland’ verschenen

27 maart 2024 Redactie Klik Geen reacties

De Ketel Stichting heeft de film ‘Alles in Wonderland’ uitgebracht, gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Er is een belangrijke rol weggelegd voor acteurs met een verstandelijke beperking.

De film neemt de kijker mee in de wereld van de altijd maar werkende Aad, die een zus heeft met een verstandelijke beperking, Annemieke. Zij heeft zijn hulp wel eens nodig, maar hij heeft nooit tijd. Samen met een wit konijn wil ze Aad op de proef stellen en duwt ze haar broer door een tunnel.

Zo belandt hij in Wonderland, dat een inkijkje geeft in de leefwereld van mensen die begeleid wonen en naar de dagbesteding of beschut werk gaan. Het leven zoals zijn zus dat leidt.

Cliënten en bewoners van De Zijlen, Hornerheem, Cosis, werkpodium Kraack, werktheater Ookfijn en de Olmenes hebben een rol in de film. Zij speelden onder meer in een levend schaakspel, waarvoor de opnames plaatsvonden in het Groningse stadion de Euroborg.  |

De film is geregisseerd door Maaike van den Hoek en duurt 45 minuten. Kijk voor de agenda en kaartverkoop op ketelstichting.nl. Of bekijk eerst de trailer.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!