Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inclusief theater tijdens Special Theater Eenakter Road Show

29 september 2021 Door de redactie Geen reacties

In de Flint Amersfoort staan op 4 oktober theatergroepen van mensen met een beperking op de planken in het kader van de Special Theater Eenakter Road Show. Voor deze bijzondere voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Het is tegelijkertijd ook een wedstrijd: samen met de beste drie van een eerdere show in het Parktheater Eindhoven op 28 september gaan drie gezelschappen door naar de slotdag op 11 oktober in het AFAS Theater in Leusden.

Het doel van de Special Theater Eenakter Road Show is om de theaterwereld van mensen met een beperking een podium te geven en te laten zien hoeveel deze theatergroepen te bieden hebben. De theatergroepen hebben samengewerkt met bekende theatermakers (waaronder Maria Goos, Alex van Bergen en Oda Spelbos), die workshops en coachingsessies gaven zodat de spelers met een beperking het beste uit zichzelf konden halen.

Het resultaat is te zien op de speeldagen in Eindhoven en Amersfoort van 10.00 tot 17.00 uur. Daar voeren in totaal 18 inclusieve theatergroepen hun eenakters op, in elk theater negen gezelschappen. Actrice Loes Luca is aanwezig op beide speeldagen en geeft aan het eind van de dag op het podium een terugblik op wat ze gezien heeft.

Voor de voorstellingen in Flint Amersfoort zijn nog kaarten verkrijgbaar. Meer over het initiatief en het programma vind je op de website www.specialtheaterroadshow.nl.

De Special Theater Eenakter Road Show is een initiatief van Special Arts in samenwerking met Stichting Artertainment en sluit aan op de Week van de Toegankelijkheid, die van 4 tot 8 oktober is. De Road Show wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, Fonds voor Cultuurparticipatie, Dioraphte, Stichting SFO, VSBfonds en HandicapNL.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!