Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Inclusief theater brengt je in een wereld vol verbeelding

25 mei 2016 Door de redactie Geen reacties

Tegenwoordig is het vrije denken bijna onmogelijk geworden, door de neiging alles uit te drukken in het geld dat het kost (of oplevert). Behalve mensen met een verstandelijke beperking, omdat ze niet kunnen beantwoorden aan de wetten van het economische denken. Vanuit die gedachte is de theatervoorstelling Songspiel My Videoland ontstaan, waarin acteurs en musici met en zonder beperking komende maanden in diverse grote steden en op festival Oerol optreden.

“Begin je dag zonder beperkingen en beland in een wereld waar je nog nooit bent geweest,” zo luidt de oproep van de Veenfabriek en Theatergroep Domino van zorgorganisatie Gemiva-svg. Zij spelen hun voorstelling Songspiel My Videoland namelijk ‘s ochtends vroeg en op kale plekken: in een park, een weiland, een industrieterrein en een open plek in het bos. Afgelopen weekend was de aftrap in het Openluchttheater in de Leidse Hout, komende weken zijn ze nog te zien tijdens de Operadagen Rotterdam, op Oerol en in het Amsterdamse Bos.

Een bont circusgezelschap betreedt deze ochtenden een open plek om te spelen, te musiceren, te drinken, eten en vechten. De voorstelling is een feest vol fantasieën en verhalen van mensen met een verstandelijke beperking. Regisseur Paul Koek en negen acteurs en muzikanten nemen het publiek mee in de gedroomde film van drie kunstenaars met een beperking waarmee ze het podium delen.  |


Songspiel My Videoland Door theatergroep Veenfabriek en Domino. Meer informatie en speeldata op www.veenfabriek.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!