Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

In 30 weken persoonlijk begeleider

1 februari 2023 Redactie Klik Geen reacties

Zorginstelling Ons Tweede Thuis heeft samen met MBO College West – onderdeel van het ROC van Amsterdam – een versneld opleidingstraject opgezet, zodat studenten in 30 weken klaargestoomd worden voor de functie van persoonlijk begeleider.

Studenten kunnen via praktijk- en theorieonderwijs belangrijke geaccrediteerde modules volgen voor het werken in de gehandicaptenzorg. Ons Tweede Thuis is de eerste zorgaanbieder dit zo’n traject aanbiedt en ziet het als een innovatieve manier om het personeelstekort te verkleinen.

Wie klaar is na 30 weken, heeft geen volledig diploma, maar dat is volgens de zorgorganisatie niet erg. Sterker nog: zij ziet dat veel mensen wel in de gehandicaptenzorg willen werken, maar opzien tegen de duur van een lange opleiding. Daarom focust het verkorte opleidingstraject op de meest relevante kennis. Bij aanmelding voor dit traject kijkt de zorgorganisatie vooral naar motivatie, vooropleiding en werkervaring van kandidaten. Een achtergrond in de zorg is niet noodzakelijk.

Het versnelde opleidingstraject is 24 januari van start gegaan als pilot met vijftien deelnemers. Bij gebleken succes volgt een tweede traject in het najaar.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!