Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ikbenonline.com biedt veilige internetomgeving voor verstandelijk beperkten

19 januari 2017 Door de redactie Geen reacties

Cliënten van Prinsenstichting kunnen sinds kort op een veilige manier internetten via de internettool Ikbenonline.com. Belangrijk, zo zegt de stichting, want cliënten moeten een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Daar maakt de digitale wereld deel van uit.

Het landelijke platform Ikbenonline.com is ontstaan door een samenwerking van tien zorggroepen (Amerpoort, Baalderborg Groep, Bartiméus, Middin, Pameijer, Prinsenstichting, Ipse de Bruggen, Frion, Tragel Zorg, en Visio) die zich inzetten om mensen met een beperking digitaal te ondersteunen. Dat doen zij onder de naam Link4All.

Ikbenonline.com is volgens de makers zeer toegankelijke en gebruiksvriendelijke tool, geschikt voor mensen met een visuele beperking, en die moeite hebben met lezen en schrijven.

Het platform bevat verschillende modules, waardoor er voor alle niveaus van cliënten een passend aanbod is. Denk aan:

  • Sociale media (MijnSite, Mail, Beeldbellen, Vriendenboek)
  • E-leermodule Tara
  • Cliënten-Intranet
  • Muziek en radio
  • Favoriete internetsites
  • Games


Vriendenboek
Cliënten die bijvoorbeeld familie of vrienden volgen op Facebook, kunnen deze website bij hun favoriete internetsites zetten. Wanneer zij Facebook bezoeken, verlaten zij echter wel de veilige internetomgeving van Ikbenonline. Daarom is Vriendenboek bedacht, waar ze net als op Facebook een account kunnen aanmaken en kunnen koppelen aan anderen.

Bij Prinsenstichting hebben inmiddels 105 cliënten een account, evenals 35 cliëntbegeleiders en ouders. Niet iedereen kan zomaar op Ikbenonline, dat kan alleen met een door Link4All uitgegeven inlogcode.

Volgens Dannie Struijf, regiomanager bij Prinsenstichting, zijn de eerste reacties positief. “Ikbenonline.com geeft de cliënten meer vrijheid en is daarnaast erg leerzaam, doordat ze toegang hebben tot veel nieuwe informatie en bijvoorbeeld in aanraking komen met nieuwe muziekstijlen.”

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!