Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ik ben anders, net als jij

21 oktober 2020 Door de redactie Geen reacties

Bespreekbaar maken dat iedereen anders mag zijn, dat is het doel van het kinderboek ‘De avonturen van de kleine leeuw’ van Samantha Kroon. Het boek is geïnspireerd op het leven van haar gehandicapte zoontje.

Het geïllustreerde boek is geschreven voor kinderen die zich anders voelen dan anderen en zich hierdoor eenzaam voelen.

Samantha: “Nog steeds worden er in Nederland veel kinderen gepest en buitengesloten omdat zij anders zijn. Hierdoor durven kinderen niet zichzelf te zijn. Het is een verhaal over accepteren dat iedereen anders is, geïnspireerd op de ervaringen van mijn zoontje. Vanwege zijn hersenbeschadiging wordt hij vaak buitengesloten, bijvoorbeeld op speelplaatsen, omdat hij in een rolstoel zit, gehoorapparaten heeft en een bril draagt.

Haar kinderboek gaat over een kleine leeuw die bij zijn geboorte anders blijkt dan de andere leeuwen. Hij wordt buitengesloten, voelt zich eenzaam maar is vastberaden om ook vriendschappen te sluiten. En ontdekt dan dat niemand hetzelfde is en dat het niet uitmaakt dat je anders bent, dat maakt jou juist bijzonder.

De avonturen van de kleine leeuw - Ik ben anders, net als jij. Uitgave in eigen beheer, ISBN nummer 978-94-6406-292-2. Prijs boek € 12,95 (exclusief € 1,95 verzendkosten) en voor het boek, knuffel en sleutelhanger € 28,95 inclusief verzendkosten.

Meer informatie op https://mantelzorgmamarolmodel.jouwweb.nl/mijn-kinderboek

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!