Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Iedere begeleider kan ambassadeur zijn voor de gehandicaptenzorg

13 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Ook jij bent een ambassadeur. Iedere begeleider kan een verschil maken door met kleine dingen al de gehandicaptenzorg meer zichtbaar te maken en zo iets te doen aan het arbeidsmarkttekort, vertelt begeleider Luka Doppen in de Klik-podcast. In deze aflevering van de podcast van kenniscentrum Klik gaat orthopedagoog Lot de Swart in gesprek met begeleiders en ambassadeurs Tom Schoormans en Luka Doppen.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe aflevering gaat over de arbeidsmarktproblematiek in de gehandicaptenzorg.

 

Luka Doppen vertelt daarin samen met begeleider Tom Schoormans over hun ambassadeurschap voor de gehandicaptenzorg, de leergang die zij volgden hierin en hoe iedere begeleider eigenlijk ook ambassadeur kan zijn.

Begeleider Tom Schoormans vertelt daarnaast hoe hij als ‘reisleider’ bij Sovak, de zorgorganisatie waar hij werkt, zorgt voor een goede landing van nieuwe medewerkers.

Beluister de Klik podcast via www.klik.org/podcast of op je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!