Verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ideeën gezocht om eenzaamheid bij mensen met een beperking te verminderen

18 maart 2020 Door de redactie Geen reacties

Veel mensen met een beperking voelen zich eenzaam, zij missen verbinding met andere mensen. Daarom zoekt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) initiatieven die deze eenzaamheid verminderen of voorkomen. Heb jij zo’n idee? Meld het dan aan voor de Gehandicaptenzorgprijs 2020. Zorgorganisatie Prezzent maakte eerder al een informatief filmpje met cliënten over eenzaamheid.

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar mensen met een beperking ervaren vaker een gevoel van eenzaamheid dan mensen zonder een beperking. De VGN vindt het belangrijk dat er binnen de gehandicaptenzorg aandacht is voor dit thema en heeft om die reden de Gehandicaptenzorgprijs dit jaar in het teken van eenzaamheidsbestrijding gezet.

De vereniging hoopt dat er zo meer aandacht komt voor het onderwerp, het bespreekbaar wordt gemaakt en hopelijk goed uitvoerbare ideeën worden aangedragen, die professionals helpen eenzaamheid te herkennen bij mensen met een beperking en daar actief mee aan de slag te gaan.

Inschrijving
De inschrijving van de Gehandicaptenzorgprijs 2020 start op 1 april. Vanaf die datum kun je jouw idee of initiatief insturen en zo meedingen naar de prijs. Deze bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. De uitreiking vindt plaats in oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober).

Houd de website van de VGN en haar socialmediakanalen (Twitter, Facebook en LinkedIn) in de gaten voor het laatste nieuws over de Gehandicaptenzorgprijs.