Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ideeën gezocht om eenzaamheid bij mensen met een beperking te verminderen

14 oktober 2020 Door de redactie Geen reacties

Veel mensen met een beperking voelen zich eenzaam, zij missen verbinding met andere mensen. Daarom zoekt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) initiatieven die deze eenzaamheid verminderen of voorkomen. Heb jij zo’n idee? Meld het dan aan voor de Gehandicaptenzorgprijs 2020. De inschrijving die in april zou starten is verschoven naar dit najaar, aanmelden is vanaf nu mogelijk tot 25 november.

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar mensen met een beperking ervaren vaker een gevoel van eenzaamheid dan mensen zonder een beperking. Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de drie mensen met een beperking (37 procent) zich elke week eenzaam voelt. De VGN vindt het belangrijk dat er binnen de gehandicaptenzorg aandacht is voor dit thema en heeft om die reden de Gehandicaptenzorgprijs dit jaar in het teken van eenzaamheidsbestrijding gezet.

De vereniging hoopt dat er zo meer aandacht komt voor het onderwerp, het bespreekbaar wordt gemaakt en hopelijk goed uitvoerbare ideeën worden aangedragen, die professionals helpen eenzaamheid te herkennen bij mensen met een beperking en daar actief mee aan de slag te gaan.

Inschrijving
De inschrijving van de Gehandicaptenzorgprijs 2020 is geopend van 1 oktober tot 25 november 2020. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro. De uitreiking vindt plaats in maart. Aanmelden kan door een ingevuld aanmeldformulier in te sturen naar gehandicaptenzorgprijs2020@vgn.nl. Meer informatie over de Gehandicaptenzorgprijs en de criteria op de website van de VGN.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!