Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hybride hbo-opleidingen voor aankomende zorgprofessionals

1 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

In september starten de hybride opleidingen Associate Degree Sociaal werk in de Zorg en de Bachelor Social Work via de praktijkgestuurde route. Hiervoor hebben zorgorganisatie ’s Heeren Loo en Hogeschool Windesheim een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De vraag naar hbo-geschoolde zorgprofessionals neemt toe. Dit heeft onder meer te maken met een toename van het aantal cliënten dat de hoogste zorgindicatie krijgt en wordt versterkt door de komst van de begeleider in FWG 50 op hbo-niveau. 

‘s Heeren Loo en Windesheim bieden al sinds september 2021 de opleidingen Associate Degree Sociaal werk in de Zorg en Bachelor Social Work aan, die volledig zijn opgebouwd vanuit de vragen uit de praktijk. Het onderwijs sluit volledig aan bij de complexe cliëntvraag en de professionele ontwikkeling van de zorgprofessional. Daarnaast is het passend bij het werkgeversbeleid op ‘t gebied van ‘leven lang leren’ en het binden en boeien van medewerkers.

opleiding_shl_windesheim_2.jpg

Nu komt daar vanaf september dit jaar dus voor beide opleidingen een hybride vorm bij. Zo kunnen nog meer studenten kennismaken met het bestaande aanbod. Hybride onderwijs is in de coronaperiode van waarde gebleken en kan nu gebruikt worden om mensen, die op een grotere afstand van elkaar zijn, toch samen te kunnen laten leren.

Dat maakt het voor medewerkers van ’s Heeren Loo en van collega-zorgorganisaties mogelijk om vanuit het hele land deel te nemen aan dit onderwijs op hbo-niveau. Er zijn minimaal twee en maximaal vier instroommomenten per studiejaar en het wordt grotendeels digitaal aangeboden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!