Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Humanitas Dmh financieel in de problemen door vertrekpremies

24 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Instelling voor gehandicaptenzorg Humanitas Dmh heeft een half miljoen euro aan vertrekpremies uitgekeerd aan twee ontslagen bestuurders. De organisatie is daardoor financieel ongezond geworden. Nieuwszender Rtl z heeft dat berekend op basis van de jaarrekening over 2013.

Humanitas Dmh is een zelfstandige instelling, die is gelieerd aan de vereniging Humanitas. Elfhonderd werknemers verzorgen mensen met een beperking op humanistische grondslag door heel Nederland. De zorgorganisatie raakte afgelopen zomer verstrikt in een bestuurscrisis. Als gevolg daarvan moesten in juli bestuursvoorzitter José Schiphorst en haar medebestuurder Ad van Rijen vertrekken.

Half miljoen
De afwikkeling van het ontslag van Schiphorst en Van Rijen raakte op de achtergrond toen roering onstond door de hoge rekening van een interimbestuurder. De vertrekregelingen van de twee bestuurders kostten de gehandicaptenzorginstelling bijna een half miljoen euro, volgens de berekeningen van Rtl.

Financieel gat
In zijn directieverslag schrijft de nieuwe bestuursvoorzitter Frank Woltering "dat Humanitas Dmh tot op heden altijd een financieel gezonde instelling is geweest", maar dat de bestuurlijke en organisatorische crisis vorig jaar een financieel gat heeft geslagen." De instelling voor gehandicaptenzorg boekte vorig jaar 3,4 miljoen verlies op een omzet van 58 miljoen euro. Uit het directieverslag en de jaarrekening blijkt dat de zorginstelling sindsdien geldt als financieel ongezond.

Lees meer op de site van rtl nieuws.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!