Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp voor kwetsbare Rotterdammers

12 februari 2010 Door de redactie Geen reacties

Rotterdam gaat 35.000 kwetsbare inwoners beter helpen. De gemeente wil ervoor zorgen dat zij beter hun weg kunnen vinden in de hulpverlening.

De afgelopen jaren hebben bijna 3.000 dak- en thuislozen in Rotterdam hun leven weer op de rails te krijgen met een woning en een baan. Naar dat voorbeeld wil de stad nu andere kwetsbare groepen, ook licht verstandelijk gehandicapten, helpen. Die verzuipen nu gemakkelijk "in de jungle van hulpverleners", zegt wethouder Kriens. Kwetsbare mensen gaan er volgens haar flink op vooruit als ze persoonlijk worden benaderd. Ze moeten een begeleidingsplan krijgen met zorg, woonruimte en een baan.

In het project werkt Rotterdam samen met de ministeries van Vws en Justitie, en met zorgverzekeraar Achmea. Het plan kost 18 miljoen euro per jaar. Kriens: "Bezuinigen op deze groep is penny wise and pound foolish. Het succes met de aanpak van dak- en thuislozen, van wie wij er 2.900 van de straat hebben gehaald, toont dat aan. Met elke euro die we in de dak- en thuislozen investeren, besparen we 2,5 euro op de kosten voor politie en justitie."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!