Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp voor en door mensen met beperking bij Europese verkiezingen

29 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Om mensen met een verstandelijke beperking te informeren over de aankomende Europese verkiezingen op 6 juni, is vanaf 30 mei de Verkiezingstelefoon weer bereikbaar. Er zitten ervaringsdeskundigen klaar om vragen te beantwoorden. Ook is er 30 mei een informatieve live-uitzending over de Europese verkiezingen en is er een website van Steffie met uitleg en een kieswijzer gemaakt.

De Verkiezingstelefoon is afgelopen november met succes ingezet. En ook nu kunnen mensen met een verstandelijke beperking er terecht als ze vragen hebben over of hun begeleider mee mag in het stemhokje, waar je nu eigenlijk voor gaat stemmen en hoe je dat kunt doen. De lijn wordt bemenst door ervaringsdeskundigen van de deelnemende organisaties.

De Verkiezingstelefoon is vanaf 30 mei tot en met 6 juni op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 15.00 uur. Je kunt ook een bericht achterlaten of een whatsappje sturen. Het nummer van de Verkiezingstelefoon is 06-25679545.

Uitzending
De interactieve live-uitzending met gebarentolk over de verkiezingen in samenwerking met ProDemos en ervaringsdeskundigen is op 30 mei om 14.00 uur te volgen via op www.mo-online.nl/mijn-wegwijzer. Mensen met een verstandelijke beperking die vragen hebben, kunnen deze al van tevoren insturen, maar live tijdens de uitzending kan ook. Via de link is sowieso al veel informatie over de verkiezingen op 6 juni te vinden.

Achter deze initiatieven zitten de volgende organisaties: Philadelphia, ‘s Heeren Loo, Reinaerde, ASVZ, LFB, Amerpoort, Sherpa, Cordaan, ProDemos en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Steffie
Een ander hulpmiddel waar mensen met een verstandelijke beperking veel kunnen vinden over deze verkiezingen is de site van Steffie. Daar is ook een kieswijzer te vinden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!