Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp voor begeleiders van transgender cliënten met een licht verstandelijke beperking

7 maart 2023 Redactie Klik Geen reacties

Weet jij hoe je een cliënt met een licht verstandelijke beperking en transgendergevoelens kunt helpen als hij of zij daarom vraagt? Veel begeleiders zitten dan met hun handen in het haar. Hoog tijd voor een hulpverleningsplatform dus.

Tijdens het lunchwebinar Transgender & LVB op 13 april van 12.00 tot 12.45 uur wordt dit nieuwe hulpverleningsplatform gepresenteerd: Transtoegankelijk.nl. Het webinar is bedoeld voor iedereen die ondersteuning kan bieden aan mensen met een LVB in een gendertransitie.

Het is een onderwerp waar veel begeleiders weinig ervaring mee en kennis over hebben. Het hulpverleningsplatform biedt hun informatie over genderdiversiteit bij mensen met een LVB en praktische tools om met gender aan de slag te gaan. Daarnaast bevat het platform een sociale kaart van hulpverleners in het gendertraject en een agenda met relevante evenementen.

Deelname aan het webinar Transgender & LVB is gratis. Kun je 13 april tijdens de lunch niet, dan is het webinar op een later tijdstip terug te kijken. Registratie is wel verplicht.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!