Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp organiseren via vrijwilligerssite

4 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Reinaerde is lid geworden van coöperatie Wehelpen. De bewoners van de Grote Trekdreef in Utrecht kregen onlangs een presentatie over de mogelijkheden. De bewoners hebben niet aangeboren hersenletsel. Wehelpen is een vraag- en aanbodsite voor mensen die hulp nodig hebben, en mensen die hulp aanbieden.

Het is de bedoeling dat de 28 bewoners van Grote Trekdreef via Wehelpen hulp organiseren en delen met buurtbewoners in Utrecht Overvecht. Voorbeelden van vragen: hulp bij het doen van boodschappen, klussen in huis, de hond uitlaten, administratie, vervoer van en naar het ziekenhuis. Door hulp te organiseren via het netwerk, kunnen de bewoners zichzelf beter redden, en nemen ze meer deel aan de samenleving. Wie via Wehelpen hulp aanbiedt, verdient daarmee 'punten', die hij weer kan inzetten als hij hulp van anderen nodig heeft.

Eigen kring
Op de site www.wehelpen.nl kan men hulp organiseren en delen met familie, vrienden en kennissen. Als de hulpvraag niet in eigen kring is op te lossen, biedt de site ook gelegenheid om anderen de vraag te stellen. Hulpvragen zijn in de agenda te delen. Iedereen kan aan de hand van de hulpvragen zien wie hij kan helpen of wie hem kan helpen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!