Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp om je werk te verbeteren

1 september 2011 Door de redactie Geen reacties

De succesvolle verbetertrajecten voor de langdurige zorg zijn omgezet in een aantal toolkits, hulpmiddelen waarmee zorgverleners zelf aan de slag kunnen om bepaalde onderdelen van hun werk te verbeteren.De toolkits zijn bedoeld voor teamleiders in de  gehandicaptenzorg, ouderenzorg en ggz die de kwaliteit van zorg willen verbeteren.

De volgende  ‘Zorg zelf voor beter toolkits’  zijn nu beschikbaar:

Eten en drinken
Een koffer met praktische hulpmiddelen waarmee medewerkers, verzorgenden, voedingsassistenten, diëtisten en cliënten aan de slag kunnen om de maaltijden aantrekkelijker te maken, en om ondervoeding eerder te signaleren en tegen te gaan.  Prijs 170 euro.

Medicatieveiligheid
De toolkit voor betere medicatieveiligheid is ontwikkeld in samenwerking met het Instituut voor verantwoord medicijngebruik (Ivm). Met de toolkit komen de ervaringen, materialen en geleerde lessen van 100 organisaties uit de langdurende zorg nu gratis voor het hele veld beschikbaar.

Meer zeggenschap
De koffer bevat praktische instrumenten om de zeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten en medewerkers daar bewuster mee te laten omgaan. Prijs 180 euro.

Verder zijn er nog toolkits beschikbaar over:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!