Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp bij hormonale klachten op je werk

3 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Er komt steeds meer aandacht voor vrouwen die door hormonale klachten minder werkplezier ervaren of zich zelfs ziek moeten melden. Daarom start Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) samen met Care for Women een serie webinars, podcasts, zelftesten, video’s en een persoonlijk consult.

De stichting benadrukt dat het programma niet alleen voor vrouwelijke werknemers in de gehandicaptenzorg is. Zij nodigt ook mannelijke collega’s, leidinggevenden en het thuisfront uit om (een deel van) het programma te volgen, want meer kennis en begrip in de omgeving kunnen helpen om de impact van hormonale klachten bespreekbaar te maken. Hormonale klachten kunnen ontstaan bij menstruatie, bij zwangerschap en in de overgang.
Webinars
Er zijn verschillende webinars, verspreid over het jaar, waar je je voor kunt inschrijven bij StAG. De onderwerpen variëren van hormonen en stress, hormonen en leefstijl tot hormonale klachten en relatie.

Daarnaast vind je via de StAG-website een PMS-test (premenstrueel syndroom) en een menopauzetest, informatieve columns en podcasts over hormonale klachten. Wil je niet meer rondlopen met je hormonale klachten? Via Care for Women is een persoonlijk consult in te plannen (meestal vergoed door de zorgverzekeraar) en wordt gekeken welke oplossing het best bij jou past.

Om op de werkvloer meer aandacht op het onderwerp te richten zijn ook posters en flyers te downloaden om op te hangen of te verspreiden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!