Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp bij contact maken met de buren

18 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

26 september is het weer Burendag. Ook voor woongroepen voor jongeren met een beperking is dat een mooie gelegenheid om de banden met de buren te versterken. Veel jongeren met een handicap wonen in een kleinschalige woongroep in de wijk, maar hebben weinig contact met buurtgenoten. Op Burendag vier je feest in de buurt, en maak je op een andere manier dan doorgaans kennis met de mensen die naast je en tegenover je wonen.

De Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind stelt voor woongroepen van jongeren tot 30 jaar maximaal duizend euro beschikbaar om een feest te organiseren voor de buurt en daardoor de contacten te verbeteren. Van het geld kan de woongroep open huis houden, of een andere festiviteit organiseren. Wie in aanmerking wil komen moet een plan met een begroting indienen. De aanvraag moet uiterlijk 26 juni binnen zijn bij de Nsgk.

Ook bij het Oranjefonds – samen met koffieproducent Douwe Egberts initiatiefnemer van de burendag - is informatie en hulp te vinden bij het organiseren van Burendag. In 2014 deden anderhalf miljoen mensen mee aan Burendag.


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!