Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hulp bij aanvraag subsidie voor stageplaatsen

30 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

Er is een nieuwe website, waarmee werkgevers subsidie voor leerwerkplaatsen kunnen aanvragen, beheren en administreren. De website is opgezet door Pno consultance, en heet Praktijkleren online. Een subsidie voor een stageplaats kan oplopen tot 2.700 euro voor werkgevers met vmbo-, mbo- en hbo-leerwerkplaatsen. Als een werkgever de subsidie – gratis - aanvraagt via Prakijkleren online, voldoet hij aan de wettelijke eisen van de Subsidieregeling praktijkleren.

In de sector zorg en welzijn doorlopen zo'n 60.000 mbo-leerlingen jaarlijks een leerwerktraject. Elke werkgever die vmbo, mbo en hbo leerwerkplaatsen beschikbaar stelt, kan deze subsidie aanvragen.

Steekproef
Voor het aanvragen van de subsidie in het kader van Subsidieregeling Praktijkleren moeten diverse gegevens worden opgegeven en vastgelegd. Deze administratie moet actueel zijn en aanwezig op het moment dat Rijksdienst voor ondernemend Nederland (Rvo) een steekproef uitvoert.

Om het administreren, beheren en aanvragen van de subsidie soepel, veilig en snel te laten verlopen heeft Pno Consultants Praktijkleren online ontwikkeld.

Meer informatie op www.praktijkleren-online.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!