Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Houten schatkistje vergemakkelijkt praten over dromen en ambities

8 december 2020 Door de redactie Geen reacties

Praten over dromen, wensen en ambities. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dat niet altijd makkelijk. Amfora Trainingen en RosaDeco hebben samen drie producten ontwikkeld die het gesprek hierover op gang brengen.

De producten volgen de werkwijze van oplossingsgericht werken, zoals beschreven in het boek Samen werkt het beter waar Elise van der Giessen van Amfora Trainingen co-auteur van is. Bij oplossingsgericht werken focus je op wat wél kan en op krachten van de ander. Dat geeft veel energie en levert een positieve mindset op, stelt zij. De producten zijn onder meer te gebruiken in de gehandicaptenzorg en het onderwijs.

De productlijn die door RosaDeco is vervaardigd bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Schatkist vol krachten
Het schatkistje vol houten tokens trekt direct de aandacht. De tokens helpen om op een ontspannen en speelse manier het gesprek aan te gaan. Door het invullen van de antwoordkaarten wordt het nog krachtiger en levendiger. De schatkist vol krachten kost € 24,95 incl. btw en bevat 10 houten tokens, een gebruikswijzer en 40 antwoordkaarten Krachten. Na aanschaf zijn deze antwoordkaarten ongelimiteerd te downloaden.

Uitbreidingsset emoties
Met behulp van deze extra set tokens kun je praten over de vier basisemoties (blij, boos, bedroefd, bang). Wat voel je wanneer? En hoe kun je daarmee omgaan? De uitbreidingsset bestaat uit 10 emotietokens en 40 antwoordkaarten Emoties en kost € 16,75 incl. btw.

Stapje verder-ladder
Deze ladder maakt zichtbaar hoe je stap voor stap je wens kunt bereiken. Door het poppetje kun je duidelijk zien waar je nu staat, hoe dat gelukt is en hoe je steeds weer een stapje verder kunt komen. Dat werkt motiverend. De Stapje verder-ladder kost € 18,95 incl. btw.

Vanaf 20 november zijn de producten te bestellen in de webshop van RosaDeco.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!