Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Horloge geeft duidelijkheid en invloed

21 mei 2013 Door de redactie Geen reacties

Het Beeldhorloge biedt Olga (16) overzicht over de dag en dat geeft haar rust. Voor haar betekent dit speciale horloge een nieuwe stap naar meer onafhankelijkheid. Ze hoeft niet meer aan anderen te vragen wat er gaat gebeuren. Ze kijkt naar haar horloge en weet wat ze moet doen. Lees de ervaringen van Olga met het Beeldhorloge in de nieuwe Klik. Of discussieer mee op de Klik LinkedIn groep over ervaringen met het beeldhorloge en andere hulpmiddelen.

Als Olga gaat slapen doet ze haar horloge af en als ze wakker wordt zet ze eerst haar bril op en doet dan ook meteen haar Beeldhorloge weer om, vertelt Anja, Olga's moeder, in Klik 4 van 2013. "We kunnen er een compleet dagprogramma in invoeren. Je zet een picto, foto of tekst in een eenvoudig computerprogramma, zodat Olga weet wat ze moet doen als haar Beeldhorloge een seintje geeft en zij op het schermpje kijkt. Het helpt Olga als ze van tevoren weet wat er straks gebeurt, en die informatie krijgt ze nu van haar Beeldhorloge. Omdat Olga nu weet wat er komt, kan ze de tijd die ze voorheen zat te wachten nu ook actiever invullen."

Op de Klik LinkedIn groep wordt ook de pictoklik genoemd als hulpmiddel dat duidelijkheid geeft over de invulling van de dag. Bekijk hier de inhoud van Klik 4 van 2013, of bestel/download het artikel over het Beeldhorloge. Meer ervaringsverhalen lees je op de website van het Beeldhorloge.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!