Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoofdrol voor acteur met downsyndroom in bioscoopfilm

20 december 2019 Door de redactie Geen reacties

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Hij loopt weg uit het verpleeghuis waar hij verblijft en ontmoet Tyler, die om hele andere redenen op de vlucht is. In The Peanut Butter Falcon, die sinds 19 december in de bioscoop draait slepen deze twee ongewone bondgenoten je overtuigend mee in hun avontuur.

Zak (22, gespeeld door Zack Gottsagen) kwijnt weg in een verpleeghuis en kent de buitenwereld eigenlijk alleen nog van de worstelfilms die hij kijkt. Hij besluit zijn droom achterna te gaan en ontsnapt uit het verpleeghuis.

Visser Tyler (gespeeld door Shia Labeouf) is op de vlucht vanwege een diefstal en brandstichting. Het tweetal gaat samen verder. Als de vriendelijke verpleegster Eleanor (gespeeld door Dakota Johnson) hen achterhaald, overtuigen ze haar zelfs om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

The Peanut Butter Falcon beleefde haar wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’. Acteur Zack Gottsagen inspireerde de regisseurs Tyler Nilson en Michael Schwartz tot het maken van de film, waarmee zijn droom om filmster te worden werkelijkheid is geworden.  |

The Peaunut Butter Falcon draait sinds 19 december in de bioscoop, meer informatie op de website van Filmladder. Of bekijk vast de trailer:

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!