Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Honderden ontslagen bij Zonnehuizen

13 september 2011 Door de redactie Geen reacties

Er zullen tussen de 350 en 400 mensen hun baan verliezen bij de landelijke zorginstelling Zonnehuizen. De antroposofische zorgaanbieder kwam in financiële problemen nadat omzetgroei na fusies en overnames uitbleef. Vakbonden en bestuur proberen meer ontslagen te voorkomen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

"De kans dat ze kunnen doorgaan onder de naam Zonnehuizen is nog steeds aanwezig, maar er zijn gesprekken gaande met een zorgorganisatie die de boel wil overnemen", zegt Peer Meesters van NU'91, de vakbond voor verplegers en verzorgenden, in het ED. De zorginstelling Zonnehuizen, met het hoofdkwartier in Zeist, vreest voor een faillissement en doet er logischerwijs alles aan om dat af te wenden. De instelling weigert inhoudelijk commentaar te geven.

Zonnehuizen is ontstaan in 2008 door een fusie tussen Bronlaak-Heimdal te Oploo en Zonnehuizen Kind en Jeugd te Zeist, en biedt geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs, geïnspireerd door de antroposofie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!