Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hogeschool start opleiding serious gaming voor hulpverleners

25 januari 2015 Door de redactie Geen reacties

Nhl Hogeschool in Leeuwarden start eind maart met een cursus serious gaming voor professionals in de zorg- en welzijnssector, personeelszaken, onderwijs, arbo (arbeidsomstandigheden) en milieu. Cursisten leren aan de hand van een vraagstuk uit hun eigen praktijk hoe ze serieuze digitale spelen kunnen gebruiken in hun werk.

Actief leren
Het inzetten van digitale spelen voor serieuze zaken wordt steeds populairder, volgens de Hogeschool. Games zorgen ervoor dat mensen actief en op een prettige manier kennis vergaren en vaardigheden leren. Daardoor werken games vaak efficiënter en effectiever dan traditionele methodes. De mogelijkheden van serious games zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan een game om motorische vaardigheden te verbeteren of om verzorgers te laten ervaren hoe het is om te leven met dementie.

Ontwerpvraag
De cursus 'Serious gaming: een praktische inleiding' is uniek in Nederland. Hij is bedoeld voor professionals die in hun vakgebied kunnen profiteren van serious games. De cursus start eind maart en duurt een maand. Cursisten leren onder andere een eigen organisatiedoel te vertalen in een ontwerpvraag. Daarnaast leren ze de basisprincipes die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van serious games. Onder begeleiding werken de cursisten aan een game om een concrete uitdaging uit hun eigen organisatie te realiseren.

Meer informatie op de site van de hogeschool

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!