Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hogere zorggebruik zorgmedewerkers onderzocht

3 oktober 2012 Door de redactie Geen reacties

Medewerkers in de zorg maken in verhouding meer gebruik van fysiotherapie en psychische zorg. Dat blijkt uit gegevens van zorgverzekeraar Izz, waar een op de vier zorgmedewerkers bij verzekerd is. De zorgconsumptie van medewerkers in de gezondheidszorg wordt geanalyseerd in het promotieonderzoek van Babette Bronkhorst aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Uit cijfers van Izz over 2011 blijkt dat 4 op de 10 bij Izz verzekerde zorgmedewerkers fysiotherapie gebruikte. Vergeleken met 2010 is dit een stijging van 2 procent. In het onderzoek maken de onderzoekers gebruik van de geanonimiseerde gegevens van Izz. Met behulp van deze gegevens over de verschillende soorten zorggebruik en de oorzaken willen ze onderzoeken hoe zorggebruik te voorkomen is, zodat de inzetbaarheid van zorgmedewerkers groter is.

Het onderzoek wordt in de faculteit der Sociale Wetenschappen binnen de afdeling Bestuurskunde uitgevoerd. prof. dr. Bram Steijn en dr. Lars Tummers hebben de dagelijkse leiding. Babette Bronkhorst MSc is de promovendus die het onderzoek gaat uitvoeren.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!