Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoge nood tijdens de feestdagen

21 december 2016 Anne-Marie Klaassen, Geen reacties

Wat doe je met hoge nood tijdens een kerstviering? Een begeleider schrijft over de feestelijkheden van de decembermaand in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 9, december 2016


Kerstviering
De laatste maand van het jaar is een echte feestmaand. Zodra Sinterklaas zijn cadeautjes en pepernoten heeft afgeleverd, dient het volgende feest zich alweer aan. Bij de kerstviering pakken we groots uit in de instelling. De sportzaal verandert in een waar bos van (nep)kerstbomen en een podium, tribunes langs de muur, muziek- en lichtinstallaties en veel stoelen.

Vier dagen is er een levend kerstspel met medewerkers en cliënten, een solozangeres en een klein orkest. En elke avond zit de zaal vol met cliënten, begeleiders, familie en mensen uit de buurt. Halverwege het kerstspel is er pauze voor de warme chocolademelk met een kerstbroodje. Zoveel mensen betekent in de pauze een lange rij voor de toiletten. Alleen Peter moet heel nodig en kan niet wachten in de rij. Dus hij zoekt even een boom op… een kerstboom wel te verstaan - middenin de zaal!  |  Anne-Marie Klaassen

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!