Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoe kun je onderwijs en werk voor mensen met een beperking beter laten aansluiten?

22 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Op verschillende manieren wordt er geprobeerd meer mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen, maar dat lukt nog niet altijd even goed. Hoe kun je mensen met een beperking wél aan werk helpen en het onderwijs hier beter op laten aansluiten? De vierde aflevering van de Klik-podcast gaat over Foooocus, een vernieuwde vorm van onderwijs voor jongeren uit het speciaal onderwijs, waarbij samengewerkt wordt met ouders en het werkveld.  

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

In de vierde aflevering gaat Lot de Swart in gesprek met ervaringsdeskundige Bjorn, zijn docente Noëlle de Wit en werkgever Paul Elbers. Bjorn is 17 jaar en is een van de 11 jongeren die een onderwijstraject bij Foooocus volgt. Hij kreeg hierdoor een werkplek in het groen.

Beluister de Klik podcast via www.klik.org/podcast of op je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!