Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoe krijgen en houden we meer begeleiders in de gehandicaptenzorg?

6 april 2022 Door de redactie Geen reacties

De gehandicaptenzorg is een prachtig vak. Tegelijkertijd is de werkdruk en het ziekteverzuim hoog, en stromen er meer collega’s uit dan dat er nieuwe medewerkers bij komen. Wat kunnen we hieraan doen? Orthopedagoog Lot de Swart gaat voor de podcast van kenniscentrum Klik in gesprek met begeleiders Tom Schoormans en Luka Doppen, beide ambassadeur voor de gehandicaptenzorg, over wat zij als oplossingen zien voor het arbeidsmarkttekort. Tom vertelt ook over zijn functie als reisleider voor nieuwe medewerkers.

In de podcast-serie van kenniscentrum en vakblad Klik bespreken we ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

podcastklikambassadeurtomlotluka.jpg

De nieuwe aflevering gaat over de arbeidsmarktproblematiek in de gehandicaptenzorg. Begeleider Tom Schoormans vertelt hoe hij als ‘reisleider’ bij Sovak, de zorgorganisatie waar hij werkt, zorgt voor een goede landing van nieuwe medewerkers.

Daarnaast is hij ook ambassadeur voor de gehandicaptenzorg. Net als begeleider Luka Doppen van Estinea en die ook aanschuift bij deze podcast. Samen bespreken ze het gebrek aan personeel in de gehandicaptenzorg, hun enthousiasme over het vak en wat zij als oplossingen zien voor het arbeidsmarkttekort.

Beluister de Klik podcast via www.klik.org/podcast of op je favoriete podcastapp en abonneer je om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen. Lees ook het uitgebreide interview met Tom Schoormans in Klik.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!