Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hoe hoog is jouw pensioen?

14 mei 2012 Door de redactie Geen reacties

Volgens pensioenbeheerder Pggm (zorg en welzijn) is financiële planning niet het favoriete onderwerp van de meeste Nederlandse vrouwen. Het regelen van het eigen inkomen voor later vormt daar geen uitzondering op. Drie kwart van de leden van de coöperatieve Pggm is vrouw, van wie de meesten in deeltijd werken.

Om hen bewust te maken van wat ze straks te besteden hebben, heeft de organisatie een 'Geld voor later-wijzer' ontworpen, waarmee Pggm-leden in 15 minuten kunnen zien hoe ze er in de toekomst financieel voor staan. Volgens Pggm vinden de meeste leden het 'ingewikkeld' om iets aan hun toekomstige pensioen te doen, of ze komen er niet aan toe. Met de 'Geld voor later wijzer' campagne wil Pggm vrouwen stimuleren om ook de regie over de dag van morgen te pakken.

Multi-taskers
Vrouwen zijn met 75 procent sterk vertegenwoordigd onder de 570.000 Pggm-leden. Martijn van Kooij, directeur ledenorganisatie: "We weten dat vrouwen geweldige multitaskers zijn, die de touwtjes strak in handen hebben als het gaat om het dagelijkse reilen en zeilen. Naast hun werk voeden ze kinderen op, regelen ze vakanties, zorgen ze voor een volle koelkast en maken ze ook nog tijd voor sociale contacten. Dat talent willen we in deze campagne aanspreken. Persoonlijke informatie en inzicht in de eigen situatie vormen de beste stimulans voor mensen om zich in hun inkomen voor later te verdiepen."

Pensioen-meter
De Geld voor later-wijzer vind je op de site van het Pggm. Hij rekent voor je uit wat je netto per maand hebt te besteden, zodra je gestopt bent met werken.

Op de foto presentatrice Angela Groothuizen, die op 12 mei (dag van de verpleging) tijdens de Libelle Zomerweek, de 'Geld voor later wijzer' campagne aftrapte met het verloten van klusjesmannen onder Pggm-vrouwen die hun Geld voor later wijzer invulden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!