Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Hermes Huis onder verscherpt toezicht

11 december 2014 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de gezondheidszorg heeft het Hermes Huis in Bosch en Duin onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en gaan de verbeteringen te langzaam. Het Hermes Huis begeleidt op antroposofische basis 12 bewoners met een verstandelijke beperking en complexe zorgvragen.

Tijdens verschillende inspectiebezoeken bleek dat er in het Hermes Huis aanhoudende problemen waren met de kwaliteit en veiligheid van zorg. De kennis en vaardigheden van de meeste medewerkers sloten niet aan bij de zorgbehoefte van de cliënten. Verder was de medicatieveiligheid niet op orde, waren de dossiers van de cliënten incompleet en niet actueel en waren er tekortkomingen bij het nachtelijk toezicht.

Maatregelen
De directie is er tot nu toe niet in geslaagd om de noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Daarom heeft de inspectie het Hermes Huis voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die periode moet de instelling voldoen aan door de Inspectie opgelegde maatregelen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!