Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Help mee de zorg aan emb-cliënten te verbeteren

22 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

Het Kennisplein Gehandicaptensector wil met het project ‘Emb in het Vizier’ kennis verzamelen uit de praktijk. Die bundelt het Kennisplein en stelt deze uiteindelijk beschikbaar voor alle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg die met deze doelgroep te maken hebben. Om die kennis te vergaren is een korte vragenlijst online gezet.

Ons land telt ongeveer 13.000 mensen met ernstige meervoudige beperkingen die doorwerken in hun kwaliteit van leven. Om de zorg aan deze mensen te verbeteren vraagt het Kennisplein begeleiders, onderzoekers, stafmedewerkers, gedragsdeskundigen, verwanten en anderen die met deze groep te maken hebben de online vragenlijst in te vullen.

In de dagelijkse zorg en ondersteuning spelen vragen over de afhankelijkheid van deze cliënten, een integrale aanpak, relatie met ouders en veranderende wetgeving. Vraagstukken die weer leiden tot nieuwe kennisvragen van professionals. Door mee te doen aan de enquête kan iedereen zijn kennis delen en aangeven waar je in de praktijk behoefte aan hebt.

‘Emb in het Vizier’ is onderdeel van
Gewoon Bijzonder, het Nationaal Programma Gehandicapten dat betere zorg en ondersteuning wil realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!